בחברות הגדולות יש מספיק "בשר" ואמצעים לחלק את תחומי האחריות שבעסק בעזרת העסקת בעלי מקצוע לכל תת-תחום שבעסק: מנהל כספים, מנהל שיווק, קניין ורכש, מנהל עבודה, מנכ"ל ועוד מגוון של נושאי תפקידים שונים לפי צרכי החברה. בעסקים קטנים ובינוניים הסיפור הוא שונה, לא תמיד יש את האפשרות להעסיק בעסק נושאי תפקידים מקצועיים , התקציב מצומצם, הרווחים זעירים וכל תנודה קלה או הוצאה שכר נוספת יכולה להפוך את העסק למפסיד ולהפוך את התזרים לשלילי.
לכן, במרבית העסקים הקטנים-בינוניים רוב המעמסה היא על גבו של בעל העסק, מעמסה ניהולית ותפעולית כבדה מנשוא ומשתקת. כך נוצר מצב שמרבית בעלי העסקים עושים כמעט הכול בעסק, כול העשייה הינה ברמה בינונית עד נמוכה. לא תמיד אותם בעלי עסקים בעלי ההכשרה המתאימה, הידע והניסיון הנדרש לניהול ותפעול החלקים השונים בעסק , כך נוצר מצב שהם "מתגלחים על בשרם" ופוגעים בעל כורחם בעסק שבבעלותם.